Peter Sneep

Peter Sneep (1962) is journalist bij het Nederlands Dagblad. Als organist is hij grotendeels autodidact. Liefde voor het orgel en het begeleiden van samenzang deed hij al jong op in kerkdiensten in de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) van Rotterdam-Delfshaven. Hij hoorde daar Wim Roos spelen, die daar jarenlang organist was.

Foto: www.jaapmeijer.com

 

Bij Gerrit 't Hart volgde Peter Sneep improvisatie- en harmonisatielessen. Hij is  organist in van De Kandelaar, De Schaapskooi en de Martuskerk in zijn woonplaats Amersfoort. Hij componeerde kerkliederen op teksten van onder meer Ria Borkent en een aantal korte composities op bijbelteksten. Na het verschijnen van de Nieuwe Bijbelvertaling in 2004 is hij begonnen met het op muziek zetten van een aantal Psalmen uit die bijbelvertaling.

Hij maakte verschillende cd's waarop hij samenzang begeleidt: Looft God om zijn uitbundigheid (1994) en samen met Dirk Zwart Bij de HERE schuil ik (1999) en Lied van Verlossing (2004). Ook werkte hij mee aan een dubbel-cd met gezangen uit het Liedboek voor de Kerken. 

Sinds 2001 trekt hij met voorlezer John Kuiper jaarlijks in de paastijd door het land met uitvoering van de door hem samengestelde MarcusPassie. Van de passie verscheen in 2002 een cd. In 2005 maakte hij op dezelfde manier manier het kerstoratorium 'Voor mij geboren'.

In 2003 deed hij als organist mee aan een psalmenmarathon, waarbij op één dag alle psalmen gezongen werden in de Lutherse Kerk in Amersfoort.

Sinds 1980 schrijft hij regelmatig toneel- en theatermuziek. In 2005 maakte in opdracht van zendings- en ontwikkelingorganisatie De Verre Naaste (DVN) de muziek bij een afscheidsmusical voor groep 8 van de basisschool.