Gerben Mourik

Foto: Peter SneepOrganist Gerben Mourik werd geboren op 17 juni 1981 te Gouda. Hij studeerde aanvankelijk bij Albert van der Hoeven en Jolanda Zwoferink en zette zijn studie voort bij Ben van Oosten.

Website van deze organist 

Hij behaalde de diploma's UM eerste fase en de aantekening orgelimprovisatie, de opleiding UM tweede fase (met de hoofdvakken orgel en improvisatie) werd in 2006 afgerond.
Tevens studeerde hij af in de specialisatie kamermuziek. Gerben produceerde verscheidene cd's, met uiteenlopende literatuur en improvisaties.
Hij is als organist verbonden aan de Hervormde Gemeente te Oudewater-Hekendorp.
Naast zijn concertpraktijk is hij veelvuldig actief als begeleider van diverse koren en solisten. Tevens is hij werkzaam als pedagoog.
Mourik nam deel aan diverse improvisatieconcoursen, en behaalde een eervolle vermelding op het B.A.C.H-improvisatieconcours te Amersfoort (2000), alsmede de eerste prijs op het Nationale Orgelimprovisatieconcours te Zwolle (2003).
In 2004 was hij finalist bij het Internationaal Improvisatieconcours te Haarlem; in 2005 behaalde hij de eerste prijs op het prestigieuze International Organ Festival te St. Albans (UK).