Chiel Jan van Hofwegen

Chiel Jan van Hofwegen (1978) volgde privé-orgel- en improvisatielessen bij Henk van Egmond. Bij hem behaalde hij de amateurkerkmuziekdiploma's A en B van de V.O.G.G.

Website van deze organist 

Van 1996 tot 2002 studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag: hoofdvak orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy, bijvak piano bij Jan Wolffs, bijvak klavecimbel bij Alessandro Santoro en basso continuo bij Patrick Ayrton. In mei 2002 behaalde hij het diploma orgel eerste fase. Van 2002 tot 2004 studeerde hij zij-instroom PABO aan de INHOLLAND-Hogeschool te Rotterdam. Momenteel studeert Chiel Jan aan het Koninklijk Conservatorium voor de tweede fase, hoofdvak improvisatie, bij Jos van der Kooy. Tevens studeert hij hoofdvak muziektheorie aan hetzelfde conservatorium bij  Paul Scheepers, Diederik Wagenaar, Arie Boers en Theo Goedhart. Verder is hij werkzaam als leerkracht basisonderwijs op de Ds. G.H. Kerstenschool te Ridderkerk.

Chiel Jan volgde masterclasses literatuur en improvisatie bij o.a. Peter Planeyavski, Naji Hakim, Arvid Gast, Rienk Jiskoot en Ton Koopman.

In 1998 behaalde hij op het Nationaal Improvisatieconcours te Elburg de prijs voor de vrije improvisatie. In 2000 won hij op het Nationaal Improvisatieconcours Amersfoort ter gelegenheid van het Bachjaar 2000 de tweede prijs. Tijdens het Nationaal Improvisatieconcours te Zwolle kreeg hij in 2003 een eervolle vermelding. Op het internationale improvisatieconcours te Haarlem ontving hij in 2006 samen met de Hongaar Robert Kovacs een gedeelde eerste prijs.

Van 1993 tot 2003 was Chiel-Jan  organist van de Gereformeerde Gemeente te Hardinxveld Giessendam. Sinds 2004 is hij organist van de Gereformeerde Gemeente te Alblasserdam. Verder is hij vaste begeleider van het vrouwenkoor 'Cantando" te Ridderkerk. Daarnaast was hij voorzitter van de V.O.G.G en lid van de examencommissie van de voornoemde vereniging. Van 2003 tot mei 2006 was hij docent aan de Cursus Kerkelijk Orgelspel. Tevens heeft hij een bescheiden lespraktijk met orgel- en pianoleerlingen.