Rien Donkersloot

Rien Donkersloot werd in 1985 geboren te Rotterdam.

Hij studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Bas de Vroome en Ben van Oosten. In 2008 studeerde hij hiervoor cum laude af.

Tevens behaalde hij het diploma kerkmuziek.

Naast orgel speelt Rien beiaard. Hij studeerde aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Frans Haagen. In juni 2011 studeerde hij cum laude af.

Website van deze organist 

In september 2009 won hij de 1e prijs op het internationale beiaardconcours in Wavre (België) en tevens de 1e prijs op het internationale beiaardconcours in Gorinchem. 

In september 2012 won hij de 1e prijs op het Internationale Sweelinck Beiaardconcours in Groningen.

Hij volgde orgelcursussen bij Michel Chapuis, Andres Cea Galan, Harald Vogel, Olivier Latry, Zsigmond Szathmary en Thomas Trotter.

Hij won prijzen bij orgelconcoursen in Brielle en Leiden; in september 2012 won hij de 2e prijs op het Internationale orgelconcours te Breda.

Rien is organist van de dorpskerk in Rhoon en van de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland. Met ingang van mei 2012 is hij hoofdorganist van de St. Joriskerk in Amersfoort. 

Sinds november 2012 is hij stadsbeiaardier van Haarlem als opvolger van Bernard Winsemius. Verder heeft hij een uitgebreide lespraktijk en is hij actief als (koor)begeleider.

Van zijn spel verschenen vier cd's, die in de pers zeer positief werden ontvangen. 

Voor meer info zie: www.riendonkersloot.nl