Gastenboek
Gert Jan Schipper    01 maart 2010 10:08 | Sliedrecht
Voor het eerst bij één van de avonden van dit psalmenproject geweest. Een aanrader! Het live meebeleven is altijd mooier dan het beluisteren van de CD. Arjan Versluis had mooie voorspelen en dito koraalzettingen, met mooie afwisselingen in korralzetting. Bovenstem, koraalmelodie in de bas en als topper een canon in Psalm 149, en dat tijdens het zingen!!. Het Naber orgel in Sliedrecht moest ik wel erg aan wennen. Een soms erg weke klank, waar het middengebied nogal ontbreekt. En erg trage tongwerken, waarbij voorspelen a basse de trompette niet echt tot z'n recht komen. Het verbaasde me dat Arjan zich vooral begaf in de barokke kant, met af en toe een uitschieter naar gematigd modern. Het romantische werk ontbrak zo goed als, terwijl dat op dit orgel juist erg geschikt is. Bij de laatste psalm kwam het orgel echt goed uit de verf, met een fantastisch gematigd modern voorspel over Psalm 149. Top! Met veel schwung gebracht. Complimenten voor de organisatie dat ze niet schuw zijn om bepaalde dingen over te doen. Het zingen in de slag ging perfect. Het spelen in de slag niet altijd, daarom een goede keus om Chiel-Jan als dirigent te laten optreden. En mooi dat Psalm 6 nog even werd overgedaan. De keuze om alles te gaan dirigeren kan ook weer te gepolijst worden. Het hoeft geen koor te worden. Maar goed dat is een afweging. Het is in elk geval een prachtig initiatief, ga zo door!

GJS
Jan van den Dijk    20 december 2009 16:01 | Rijssen
Helaas was Sommelsdijk wat te ver rijden om de avond 'live' mee te maken. De cd biedt dan een prachtig alternatief, waardoor we toch 'op de hoogte' blijven van dit leuke project. Paul Kieviet heeft gezorgd voor een leuken en afwisselende cd. Kleine vraag: is er wel aandacht besteed aan het stemmen van het orgel? Behoorlijk vaak hoor ik valse akkoorden!
Dat drukt de pret niet, maar is wel een aandachtspunt naar volgende opnames.
Jos de Leeuw    25 mei 2009 21:05 | Den Bommel
Het was een erg mooie avond! smaakvol en kunstig geimproviseerd. Dit bracht een gevarieerd programma met zich mee. Het prachtige voorspel van psalm 87 sprak me zeer aan.

Een mooie uitbreiding op de collectie van de andere 3 cd's.
Maps Hameeteman    23 mei 2009 00:04 | Middelharnis
In al z'n rijkdom en klankkleuren klonk zaterdag 9 mei het "Meere" orgel bij de cd-opname in Sommelsdijk.
Verrassend en boeiend was het de verschillende stijlen met daarin veel afwisseling te horen, passend bij de te zingen psalmen.
Wie Paul Kieviets cd met eigen composities kent, weet al van tevoren, dat een hoge vorm van improviseren verwacht kan worden. Wie hem kent weet hoe hij zich in de zondagse erediensten steeds weer laat inspireren door de teksten en melodieën van de te zingen psalmen.
Dat de kunst van het improviseren niet eenvoudig is, kun je als leerling wel vaststellen. Mooi, dat er in de les nog wat over doorgepraat kan worden.
Wat de zangers betreft ging het minder goed. Goed ritmisch zingen gaat ook niet vanzelf, maar kost inspanning, oplettendheid en actief bezig zijn. Het publiek was te divers van samenstelling om een mooie homogene klank te laten ontstaan.

50
Gastenboek bijdragen
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 »