Gastenboek

Teken gastenboek


Jan van den Dijk    20 december 2009 16:01 | Rijssen
Helaas was Sommelsdijk wat te ver rijden om de avond 'live' mee te maken. De cd biedt dan een prachtig alternatief, waardoor we toch 'op de hoogte' blijven van dit leuke project. Paul Kieviet heeft gezorgd voor een leuken en afwisselende cd. Kleine vraag: is er wel aandacht besteed aan het stemmen van het orgel? Behoorlijk vaak hoor ik valse akkoorden!
Dat drukt de pret niet, maar is wel een aandachtspunt naar volgende opnames.
Jos de Leeuw    25 mei 2009 21:05 | Den Bommel
Het was een erg mooie avond! smaakvol en kunstig geimproviseerd. Dit bracht een gevarieerd programma met zich mee. Het prachtige voorspel van psalm 87 sprak me zeer aan.

Een mooie uitbreiding op de collectie van de andere 3 cd's.
Maps Hameeteman    23 mei 2009 00:04 | Middelharnis
In al z'n rijkdom en klankkleuren klonk zaterdag 9 mei het "Meere" orgel bij de cd-opname in Sommelsdijk.
Verrassend en boeiend was het de verschillende stijlen met daarin veel afwisseling te horen, passend bij de te zingen psalmen.
Wie Paul Kieviets cd met eigen composities kent, weet al van tevoren, dat een hoge vorm van improviseren verwacht kan worden. Wie hem kent weet hoe hij zich in de zondagse erediensten steeds weer laat inspireren door de teksten en melodieën van de te zingen psalmen.
Dat de kunst van het improviseren niet eenvoudig is, kun je als leerling wel vaststellen. Mooi, dat er in de les nog wat over doorgepraat kan worden.
Wat de zangers betreft ging het minder goed. Goed ritmisch zingen gaat ook niet vanzelf, maar kost inspanning, oplettendheid en actief bezig zijn. Het publiek was te divers van samenstelling om een mooie homogene klank te laten ontstaan.
Jan-Willem van Braak    27 april 2009 13:45 |
Afgelopen week viel de CD van Peter Sneep in de brievenbus. Ik zag er met veel belangstelling naar uit! Tjonge, wat een gave avond was dat 30 januari in de Joris! Dat kunnen we gelukkig d.m.v. deze CD nog vaak beluisteren.

Echter, na al dit moois wel een kanttekening bij de opname: De kwaliteit van de opname is echt middelmatig, en dat vind ik jammer. Ik had gehoopt dat die beter zou zijn dan deel I maar dat viel me tegen. De verhouding orgel en gemeente is niet in goede balans. Ook mis ik veel laag in het geheel. Misschien toch wel iets om rekening mee te houden bij de voortgang in deze serie. Zo'n mooi project verdient dat!

Voor het overige: mijn complimenten voor het zeer muzikale karakter van deze CD. Ondanks deze kanttekening heb ik weer veel luisterplezier ervaren.

Hart, groet.

49
Gastenboek bijdragen
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 »